Κακοκαιρία: Χάος στη Μαγνησία προβλήματα στην Εύβοια – Αγωνία για τον 42χρονο που αγνοείται

0

Δραματικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την χώρα. Εικόνες αποκάλυψης στη Μαγνησία, “πνίγηκαν” Βόλος και Πήλιο. Σοβαρά προβλήματα και στην Εύβοια. Αγωνία για τους αγνοούμενους. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Έναν νεκρό, τουλάχιστον έναν αγνοούμενο και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Daniel που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας εικόνες αποκάλυψης και βιβλικής καταστροφής στη Μαγνησία, “βουλιάζοντας” Βόλο και Πήλιο, την ώρα που σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Εύβοια.

Με το φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 42χρονου που αγνοείται στην Αγία Αικατερίνη Άνω Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε με το όχημά του από χείμαρρο.

Μέχρι στιγμής, επισήμως, δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Με νεότερη πρωινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, οι επίσημες πληροφορίες επιβεβαιώνονται, κάνοντας λόγο για έναν αγνοούμενο: “Μέχρι και χθες, υπήρχε η διάσωση του ζευγαριού, των Αυστριακών που αγνοούνταν και πλέον είναι καλά στην υγεία τους, υπήρχε επίσημα ένας αγνοούμενος, ένας 42χρονος που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του, από το οποίο ο γιος του πρόλαβε να βγει”.

Εκκενώσεις και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο Πήλιο, τον Βόλο και τη Σκιάθο όπου δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν σπάσει, χείμαρροι έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς σε ισχύ είναι ακόμα απαγόρευση κυκλοφορίας. Λάρισα και Αγιά πλήττονται επίσης από την κακοκαιρία.

Στον Βόλο κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου στην παλιά πτέρυγα όπου δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς δεν υπήρχε κόσμος εντός του. Το γηροκομείο είναι κοντά σε σημείο με χείμαρρο και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των 94 τροφίμων του από τους πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

Μήνυμα του 112 και απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους Καρδίτσας και Φαρσάλων, ενημερώνοντάς τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας.

Το μήνυμα του 112 έγραφε: «Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό #Καρδίτσας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Την ίδια ώρα, υπάρχει διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στη περιοχή του Δοξαρά. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Μεγάλα προβλήματα και στην Εύβοια

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και στην Εύβοια με τις περιοχές στο νότιο και το κεντρικό τμήμα του νησιού να έχουν καταγράψει τις σημαντικότερες ζημιές μέχρι τώρα.

Ο μεγάλος όγκος νερού κατάφερε να καλύψει μέχρι και την παραλία του Αλμυροποτάμου, όπου το νερό κατάφερε να γίνει ένα με την θάλασσα. Οι μετακινήσεις στην παραλία είναι αδύνατες, καθώς το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων ενώ οι δρόμοι στην παραλία του Καράβου στο Αλιβέρι έχουν πλημμυρίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ