Καλοκαίρι στους κήπους των Μουσείων και των Πολιτιστικών χώρων της Αθήνας

0

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων και των Πολιτιστικών Κέντρων του, από 4 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2022, για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών αλλά και για όλη την οικογένεια, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ.

 Ποιοι χώροι ανοίγουν τις αυλές τους

Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν τους κήπους και τις αυλές τους στα παιδιά της πόλης και μετατρέπονται σε εστίες δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Μία σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ιστορία, την τέχνη, το περιβάλλον και το θέατρο σκιών.

Αυτό το καλοκαίρι ελάτε στα Μουσεία και τα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσετε την ιαπωνική τέχνη και την τέχνη του κεντήματος, να ανακαλύψετε μαγικά ζώα, να δημιουργήσετε με έμπνευση το θέατρο σκιών, να προβληματιστείτε για το περιβάλλον και να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

OXYGEN…

Ζητείται οξυγόνο! Με έμπνευση την έκθεση “Burning Issues – Merimbula” της εικαστικού Δανάης Στράτου που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και πραγματεύεται την καταστροφή της φύσης και την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε καθημερινά, ελάτε να προβληματιστούμε αλλά και να βρούμε λύσεις σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην περιβαλλοντική αγωγή μικρών και μεγάλων.

Ημερομηνίες: Σάββατο 4 Ιουνίου, Τετάρτη 8 Ιουνίου, Πέμπτη 9 Ιουνίου, Σάββατο 2 Ιουλίου, Κυριακή 3 Ιουλίου, Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Μύθοι και Χαρτοκατασκευές

Αυτό το καλοκαίρι ελάτε στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα για να ταξιδέψουμε μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία και να γνωρίσουμε την αρχαία ιαπωνική τέχνη Οριγκάμι.

Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Οι Μικροί Ντετέκτιβς και τα Μαγικά Ζωάκια

Παραμύθι, παιχνίδι, φαντασία και ζωγραφική

Ημερομηνίες: Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022| Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΙΓΟΥΡΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ»

Καλοκαίρι παρέα με τον καραγκιόζη

Καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ένα καλοκαιρινό σεράϊ

Καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τον Σκορπιό

Γονείς και παιδιά με έμπνευση τη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών της οικογένειας Χαρίδημου προετοιμάζουν τον Σκορπιό, το δεύτερο παιδί του Καραγκιόζη, για την πρώτη του μέρα στο σχολείο μέσα από εικαστικές δραστηριότητες.

Ημερομηνία: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ»

Με βελόνα και κλωστή στην αυλή

Ελάτε στην αυλή του αρχοντικού της Αγγελικής Χατζημιχάλη να δημιουργήσουμε όμορφα σχέδια με βελονιές ξεχωριστά όμορφες και διαφορετικές.

Ημερομηνίες: Κυριακή 19 Ιουνίου -Κυριακή 3 Ιουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ