Καύσιμα: Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης στην αντλία

0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης καυσίμων στην αντλία για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην αμόλυβδη βενζίνη φαίνεται πως αφήνει η κυβέρνηση που εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, στην προσπάθεια ανακούφισης των νοικοκυριών αλλά και των επαγγελματιών από τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, η επιδότηση στην αντλία είναι ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζεται και επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει νέα παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην αμόλυβδη βενζίνη.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό, η παρέμβαση για την νέα επιδότηση καυσίμων θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιλεγεί η λύση της επιδότησης στην αντλία κατά τα πρότυπα της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης.

Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα

Μιλώντας γενικότερα για την ακρίβεια ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσε οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Πρόσθεσε, δε, πως τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά, όπως σημείωσε, δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ