Κερατσίνι: Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν

0

Ο εορτασμός της Αποκριάς είναι για τη χώρα μας μια παράδοση που συνδυάζει το γλέντι, την ψυχαγωγία και τη μεταμφίεση, με έθιμα και λαϊκά δρώμενα που προέρχονται από το απώτερο παρελθόν.

Στο πλαίσιο της επαφής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, ο Δήμος μας προτίθεται να γιορτάσει τις Απόκριες, προσφέροντας μια νότα χαράς, κεφιού και διασκέδασης στους δημότες του.

Γιορτάζουμε και φέτος τις Απόκριες και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεφάντωμα στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα από τις 2 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους!

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 11.00 πμ

Το έθιμο των «ΚΟΡΔΕΛΑΤΩΝ» και των «ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΩΝ» της Νάξου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλης μας.

Έναρξη από τα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μηνά (Αντ. Γιαννουρή 1, αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Τερματισμός στην Πλατεία Κύπρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 6.00 μμ

Θεατρική παράσταση «Δύο τρελοί τρελοί Αποκριάτικοι πιγκουίνοι!!»

Ένα θέαμα πολύ πρωτότυπο γεμάτο χορό, τραγούδια, μάσκες, σερπαντίνες, με πρωταγωνιστές… δύο πιγκουίνους! Μέσα σε μια ευφάνταστη και χαρούμενη, αποκριάτικη ατμόσφαιρα δυο πιγκουίνοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τις γκάφες τους.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 7.00 μμ

Οι «ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ» σε μια συναυλία – γλέντι με πολύ χορό και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Ένα πάντρεμα ηχοχρωμάτων και ανθρώπων υπό τους ρυθμούς του γλεντιού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ