Κιβωτός του Κόσμου: Η κυβέρνηση ξηλώνει το ΔΣ του ιδρύματος

0

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, οι οποίες μάλιστα βάζουν στο κάδρο και τον ιδιο τον πατέρα Αντώνιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση. “Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά”, δήλωσε και τόνισε: “Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις”.

Εθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, όποια εξέλιξη και εάν έχει η υπόθεση και ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022”, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου.

Απέδωσε τη δραστηριοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων στον τομέα στο γεγονός ότι όπως υποστήριξε καμία κυβερνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα.

Σημείωσε όμως ότι στόχος πρέπει να είναι η αποιδρυματοποίηση και τόνισε ότι για αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ανέφερε ότι ήδη το 40% των παιδιών σε ιδρύματα έχει δοθεί σε αναδόχους.

Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα ο χώρος των ιδρυμάτων είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος και υποστήριξε ότι η αρμόδια υπουργός φροντίζει εδώ και καιρό για τη θεσμική οργάνωση του χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ