Κορωνοϊός: Που θα φοράμε μάσκα το καλοκαίρι – Με μέτρα θα εορταστεί και το φετινό Πάσχα

0

Μπορεί Πάσχα να κάνουμε με τα υπάρχοντα μέτρα εστο, αλλά αμέσως μετά, την 1η Μαϊου αναμένεται να αρθούν.

Το τρίτο Πάσχα με περιορισμούς είναι το φετινό, ωστόσο αμέσως μετά τις ημέρες διακοπών του Πάσχα και συγκεκριμε΄ενωεχω τη άρκης ου εκ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο για την άρση των μέτρων και περιέγραψε πώς η χώρα θα περάσει επόμενο στάδιο με μια καθημερινότητα που θα μοιάζει περισσότερο με εκείνη προ πανδημίας.

Η μάσκα μπορεί να έχει καταργηθεί στου εξωτερικούς χώρους και μπορεί από 1η Ιουνίου να ανακοινώθηκε από τον κ. Πλεύρη ότι καταργείται και στους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, η χρήση της δεν εγκαταλείπεται σε καμία περίπτωση.

Ο υπουργός, συγκεκριμένα, τόνισε, ότι η υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Τι μελετά η επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάσκα αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική, για τα λίγα μαθήματα ή τις εξετάσεις του Ιουνίου στα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά μπορεί να γυρίσουν στα σχολεία τους στις 3 Μαϊου χωρίς τεστ, καθώς ανακοινώθηκε ότι καταργούνται, αλλά η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική μέχρι τα τέλη Μαϊου και το πιθανότερο είναι ότι η επιτροπή θα αποφασίσει να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της και τον Ιούνιο.

Επίσης, όπως είχε γράψει από την Τετάρτη το iefimerida το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλοία, τρένα, τα αεροπλάνα και ταξί.

Δεδομένο ότι θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας θεωρείται για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ