Μαργαρίτα Τελιανίδου: «Με τα μάτια της ψυχής μου» – Ατομική έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

0

Στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Τελιανίδου με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής μου», αύριο Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Λεόντιος Πετμεζάς, ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης αναφέρει για την Μαργαρίτα Τελιανίδου και το έργο της:

«Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου κυριαρχούν μαγευτικές εικόνες από την φύση και την πραγματικότητα.

Προχωρημένα τοπία του ορίζοντα συνυπάρχουν στην εικαστική δόμησή της παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο της περιδιάβασης σε πρωτότυπους συνδυασμούς απόδοσης και απεικόνισης.

Τα επιτεύγματά της επικοινωνούν εύληπτα με μια αδιόρατη ένωση που αφορά την οπτική νεωτεριστική διάσταση.

Μαργαρίτα Τελιανίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτερικό. Με την ζωγραφική ασχολήθηκε από την παιδική της ηλικία και είναι αυτοδίδακτη. Η δασκάλα της προέτρεψε τους γονείς της να την κατευθύνουν σε ανάλογες σπουδές, όμως την κέρδισε η Ιατρική που ήταν η επιθυμία της. Ήρθε στην Ελλάδα το 1990 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως ιατρός ακτινοδιαγνώστης σε δύο μεγάλους ομίλους διαγνωστικών κέντρων. Μέχρι σήμερα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ