Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Πέραμο: Εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια

0
Άλλη μία μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Πέραμο, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα και να πλησιάζουν κατοικημένη περιοχή και κτηνοτροφικές μονάδες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν στη Δυτική Αττική οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές, που είναι διαρκώς αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου.

Πριν λίγα λεπτά με νέο «112» δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Νέα Ζωή προς Μέγαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πηγαίνει σπίτι – σπίτι και ειδοποιεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

112


«Χωρίς εναέρια, θα καούν τα Μέγαρα»

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων από τα Μέγαρα, όπου εκκενώνονται ήδη σπίτια.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Φυλακτός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα – καθώς το ένα Σινούκ και οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν.

Σε άλλε δηλώσεις του, διευκρίνισε πως «είναι η ίδια φωτιά, η οποία καίει από χθες το βράδυ σε δύσβατο σημείο». Ό,τι μπορεί κάνει ένα Σίνουκ, το οποίο έρχεται κάθε τόσο στην περιοχή και ρίχνει. Δυστυχώς, τα εναέρια μέσα εδώ στη Νέα Πέραμο μας εγκατέλειψαν χθες το βράδυ, παρά μόνο έγιναν δύο – τρεις ρίψεις που έγιναν στις 17:30 το απόγευμα.

Σημείωσε, παράλληλα, πως οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν όταν το «μέτωπο πέρασε από τον δήμο Μάνδρας στον δήμο Μεγαρέων. Στις 19:30 το απόγευμα, πάλι έκαναν δύο – τρεις ρίψεις και από τότε δεν είδαμε τίποτα άλλο. Στο σημείο υπήρχαν, βέβαια, πολλά επίγεια μέσα και υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η κύρια φωτιά, η οποία έκανε τη μεγάλη ζημιά, είναι στην περιοχή πάνω από τον Λουτρόπυργο και στις 17:30 το απόγευμα κάναμε και ένα συντονιστικό, όπου αποφασίσαμε την εκκένωση των οικισμών του Άνω Λουτρόπυργου, Ποσειδώνα και Πλάτωνα.


Αναζωπύρωση και στον οικισμό Στεφάνη

Την ίδια ώρα, αναζωπύρωση έχουμε και στην περιοχή Στεφάνη στα Δερβενοχώρια. Οι άνθρωποι που επιχειρούν στο σημείο παλεύουν να περιορίσουν το μέτωπο, ενόσω προγνώσεις των μετεωρολόγων δίνουν ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι (19/07).


Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Δυτική Αττική

Δύο από τις σχεδόν 50 εστιες σε Δυτική Αττική και Λουτράκι έχουν πάρει, πλέον, μεγάλες διαστάσεις. Περί τις 10:30 υπήρξε μια μεγάλη αναζοπύρωση σε Οινόη – Μαγούλα, με τις φλόγες να πλησιάζουν και πάλι στις αυλές των σπιτιών. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή επιδεινώνουν την – ήδη εξαιρετικά δύσκολη – κατάσταση. Μάλιστα, στο σημείο έχουν ξεκινήσει, όπως αναφέρει το Action24, να εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια.

Σημειώνεται πως στο σημείο – εδώ και μία ώρα – δεν υπάρχει καμία εναέρια ρίψη νερού.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλάκτος, έκανε έκκληση νωρίτερα για απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ