Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στον Δήμο Σαρωνικού

0

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού (Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια), το εξαιρετικά διαφωτιστικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και έλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την χρησιμότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Χαιρετίζοντας το σεμινάριο ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου δήλωσε:

«Η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση για παροχή Α’ Βοηθειών από καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ε.Δ.Ο.Κ., παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλοι μας θέλουμε να έχουμε τις γνώσεις για να συμβάλουμε καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας ή ακόμη και κάποιου δικού μας ανθρώπου».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Υγείας Σταματίνα Νέρα σημείωσε: «Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Πρέπει όλοι να το προάγουμε και να το προστατεύουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Στο σεμινάριο αυτό είδαμε πως ο κόσμος έχει ανάγκη να γνωρίζει  Ά Βοήθειες και με χαρά αγκάλιασε τη δράση αυτή, η οποία είναι η πρώτη από πολλές. Ευχαριστούμε την Ε.Δ.Ο.Κ και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την πολύτιμη συμβολή τους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ