Με το σταγονόμετρο άνοιξε τη στρόφιγγα η Ρωσία: Φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω Nord Stream 1

0

Ξεκίνησε η ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό της Ρωσίας μετά την δεκαήμερη συντήρηση του. Η αποκατάσταση ωστόσο στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο διάστημα σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.

Παρακολουθεί η Ευρώπη

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Η επανάληψη των ροών φυσικού αερίου αναμένεται να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην Ευρώπη που σπεύδει για να αποθηκεύσει αποθέματα ενόψει του χειμώνα. Οι παραγγελίες για παραδόσεις ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου δείχνουν ότι εξαγωγές μέσου του αγωγού θα φθάσουν στο 40% της δυνατότητάς του, στο ίδιο επίπεδο πριν γίνουν οι εργασίες συντήρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ