Νέα Σμύρνη: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 18χρονου αδερφοκτόνου

0

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί την Παρασκευή ο 18χρονος από τη Νέα Σμύρνη που δολοφόνησε τον αδερφό του.

Ο δικηγόρος του νεαρού, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, προσθέτοντας ότι η δολοφονία έγινε πάνω σε κατάσταση “ψυχιατρικής διαταραχής” του 18χρονου.

«Βρισκόταν σε κατάσταση ψυχικής διαταραχής, δεν γνώριζε τι έκανε, δεν ήξερε τι έκανε, δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα. Ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να τον δει με επιείκεια, δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την πράξη του. Είναι ένα άτομο που χρήζει ψυχιατρικής και ψυχολογικής στήριξης», ανέφερε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο 18χρονος είπε στην Αστυνομία πως βρισκόταν σε άμυνα

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το στυγερό έγκλημα στη Νέα Σμύρνη, όπου ένας 18χρονος δολοφόνησε τον 16χρονο αδερφό του έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ότι έγινε».

Ο 18χρονος φαίνεται να έχει τάση προς την παραβατική συμπεριφορά , καθώς είχε απασχολήσει και το 2022 τις Αρχές, όταν όντας τότε ανήλικος διέπραξε δύο ληστείες.

Ο αδερφοκτόνος θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Σοκαριστική η αναφορά της ΕΛΑΣ – Το ψαλίδι της αδερφοκτονίας και τα αίματα

Αφορμή για την αποτρόπαια αυτή πράξη το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου στάθηκε μια μπλούζα, για την οποία τα δύο αδέρφια τσακώθηκαν.

Ο 18χρονος φέρεται να κατάφερε θανάσιμο πλήγμα με ψαλίδι στο στήθος του αδελφού του, αφού προηγήθηκε καυγάς όταν το θύμα πήρε μια μπλούζα του χωρίς να τον ρωτήσει.

Η ΕΛΑΣ αποκαλύπτει ότι  στο διαμέρισμα του 4ο ορόφου, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία, εντοπίστηκαν 5 κηλίδες αίματος μπροστά από την μπαλκονόπορτα ενώ στην κουζίνα υπήρχαν γάζες και ιατρικός εξοπλισμός από το ΕΚΑΒ.

Στην κρεβατοκάμαρα βρέθηκε σωρός από ρούχα για τα οποία έγινε ο καυγάς που κατέληξε σε τραγωδία.

Με ποιον τρόπο έχασε τη ζωή του ο 16χρονος

Σοκαριστικά είναι όσα περιέχονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για το αιματηρό συμβάν και τη δολοφονία του 16χρονου από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του.

Ο 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, βρισκόταν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην οδό Σταδίου, όπου διέμενε η οικογένεια, μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους αλλά και την κοπέλα του.

Ο διαπληκτισμός των δύο νεαρών έλαβε χώρα στις 19:30 και η αφορμή ήταν ασήμαντη, αφορούσε δηλαδή τα ρούχα τους.

Παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με κλωτσιές και μπουνιές.

Καθώς ο καυγάς κλιμακώθηκε, ο 18χρονος εντόπισε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους και κυνήγησε τον 16χρονο, που προσπάθησε να βρει διαφυγή στο σαλόνι, κλείνοντας την πόρτα

Ο κατηγορούμενος άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και «κάρφωσε» με το ψαλίδι τον ανήλικο αδερφό του στο στήθος, καταφέρνοντάς του σοβαρό τραύμα.

Στη συνέχεια, η σύντροφος του δράστη κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Λαϊκό, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης και εντόπισαν το ψαλίδι που λειτούργησε ως φονικό εργαλείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ