Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Δήλο: Το υπουργείο Πολιτισμού ανακαλεί τη δωρεά Λεβέντη

0

Την δωρεά του Ιδρύματος ΙFG για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου ανακάλεσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) δηλώνει ότι δεν θα αποδεχτεί την δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου μετά την εμπλοκή του μέλους του Δ.Σ. του, στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική απόφαση, η οποία και ανακλήθηκε, προέβλεπε την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης των έργων που θα πραγματοποιούνταν στη Δήλο από το συγκεκριμένο ίδρυμα. 

Το χρονικό

Στις 5 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που εγκρίνει τη δωρεά από το Κοινωφελές Ιδρυμα International Foundation for Greece για το στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης του αρχαιολογικού μουσείου στο ιερό νησί. Λίγες μέρες αργότερα δημοσιεύματα και καταγγελίες στα social media φέρουν μέλη του Ιδρύματος αυτού να εμπλέκονται στην υπόθεση της καταγγελίας 24χρονης ότι ναρκώθηκε και βιάσθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. H Λίνα Μενδώνη, ανακάλεσε την αποδοχή της δωρεάς, κάτι που είχε ζητήσει νωρίτερα η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ανακαλεί η Λίνα Μενδώνη τη δωρεά

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 ”Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος International Foundation for Greece, προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο” (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Όπως προκύπτει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης σχετικά με τη δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος προς το ΥΠΠΟΑ, (31/12/2021), η συμφωνία υπεγράφη προτού λάβει χώρα το υπό έρευνα περιστατικό του βιασμού στην συμπρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ