Νίκαια: Συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους

0

Με στόχο την υποστήριξη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Δημοσθένης Σταματάτος, δημοτικοί σύμβουλοι- μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ και εθελοντές φιλόζωοι.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φιλοζωικών σωματείων είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τα ζώα καθώς και για την προώθηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης. Ήδη ο Δήμος θα δωρίσει 25 σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νόμιμου καταφυγίου όπου την ευθύνη της λειτουργίας του θα έχει ο Δήμος. Στα σχέδια μας είναι και η δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρικού χώρου στειρώσεων και φιλοξενίας γατιών».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η πιθανή επέκταση ωραρίου λειτουργίας του ΔΙΚΕΠΑΖ όλο το 24ωρο για περιπτώσεις ατυχημάτων σκύλων καθώς και η εκπαίδευση και πιστοποίηση υπαλλήλων που θα είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή ζώων. Στο τέλος ο Δήμαρχος της πόλης επιδοκίμασε τις προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συμφώνησε αυτή η συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων να πραγματοποιείται κάθε δυο μήνες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ευζωίας των τετράποδων φίλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ