Ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ – Σκληρή “μονομαχία”

0

Χωρίς ανταλλαγή χειραψίας, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησαν την πρώτη τους τηλεμαχία λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (4 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα), ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Το ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια, μία από τις κρίσιμες πολιτείες για την έκβαση των εκλογών και διοργανώθηκε από το CNN, με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντάνα Μπας. Οι τελευταίοι είχαν την ευθύνη να επιβάλουν τους αυστηρούς κανόνες της τηλεμαχίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς ακροατήριο, με χρονομετρημένες απαντήσεις και κλειστό μικρόφωνο στον υποψήφιο που δεν έχει τον λόγο.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ ψεύδεται για τη μεταναστευτική κρίση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του και αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «υπερβάλλει» και «ψεύδεται» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση.

«Το αφήγημα πως οι παράτυποι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αληθεύει», τόνισε ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν όσα λέει. Για άλλη μία φορά υπερβάλλει και ψεύδεται», ανέφερε για τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας τους.

Μπάιντεν επικρίνει τον Τραμπ για τις ενέργειές του κατά του δικαιώματος στην άμβλωση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέκρινε έντονα τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, για τις ενέργειές του κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας τους ενόψει των εκλογών, ο Μπάιντεν υπογράμμισε τον ρόλο του Τραμπ στην αναίρεση της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στην άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την οποία πολλές αμερικανικές πολιτείες απαγόρευσαν ή επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στις επεμβάσεις διακοπής της κύησης.

«Είναι τρομερό αυτό που κάνατε», τόνισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

“Ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας”

«Ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας με τον Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεν έκανε καλή δουλειά» και «ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας. Η άνοδος των τιμών καταναλωτή έφτασε το 9,1% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022 και έκτοτε επιβραδύνθηκε στο 3,3% τον Μάιο.

Τραμπ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα ξεσπούσε εάν ο Λευκός Οίκος είχε έναν «ηγέτη»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ εάν οι ΗΠΑ είχαν έναν «ηγέτη», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας τους στην Ατλάντα.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχει δαπανήσει η χώρα του για να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε πως, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τερματίσει «τον πόλεμο μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι» πριν αναλάβει επίσημα καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Τραμπ: Ο Μπάιντεν συμπεριφέρεται σαν “Παλαιστίνιος”

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι συμπεριφέρεται «σαν Παλαιστίνιος», αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κατά τη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων στις εκλογές.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα έπρεπε να αφήσει το Ισραήλ «να τελειώσει τη δουλειά», αλλά «δεν θέλει να το κάνει». «Έχει γίνει σαν Παλαιστίνιος, αλλά δεν τον συμπαθούν γιατί είναι πολύ κακός Παλαιστίνιος. Είναι αδύναμος», είπε ο Τραμπ, για να λάβει αργότερα από τον Μπάιντεν την απάντηση ότι δεν είχε ξανακούσει τόσες ανοησίες.

Ο πρώην πρόεδρος απέφυγε να δεσμευτεί πως θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είπε ότι θα δεχθεί το αποτέλεσμα «εάν οι εκλογές είναι δίκαιες».

«Αμφιβάλλω πως θα το αποδεχθείς», σχολίασε αργότερα ο Τζο Μπάιντεν, επειδή «είσαι τόσο κλαψιάρης», υπενθυμίζοντας πως ο προκάτοχός του δεν είχε παραδεχθεί την ήττα του στις προηγούμενες εκλογές.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

Μετά το πέρας του debate, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «τα κατάφερε καλά», αν και οι αντιδράσεις για την επίδοση του δημοκρατικού προέδρου είναι πολύ πιο συγκρατημένες μέχρι και στο στρατόπεδό του.

«Πιστεύω πως τα καταφέραμε καλά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν, φεύγοντας από το debate, σταμάτησε σ’ ένα εστιατόριο της Τζόρτζια όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του για να το παρακολουθήσουν. Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι «δύσκολο να συζητάς με έναν ψεύτη».

Σημειώνεται ότι ένα δεύτερο debate μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ έχει προγραμματιστεί στο δίκτυο ABC, την 10η Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ