Ν.Σμύρνη:Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο εαρινό check-up και αιμοδοσία

0

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για όλους τους πολίτες στο Δήμο Ν. Σμύρνης στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Εαρινού Τσεκ-απ με την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου. Η 2η Εβδομάδα Εαρινού Check-up έκλεισε με τη διεξαγωγή της 54ης Τακτικής διήμερης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης στον Πολυχώρο «Γαλαξίας». Η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα ήταν για ακόμα μια φορά μεγάλη, γεγονός που καθιστά την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ν. Σμύρνης ως μια από τις μεγαλύτερες δημοτικές τράπεζες αίματος μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.
Στο πλαίσιο του Εαρινού Check-up πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, triplex καρδιάς και μετρήσεις ακουστικής ικανότητας σε συνεργασία με την akoustika medica. Επίσης πραγματοποιήθηκε καρδιολογικός έλεγχος ΗΚΓ, Τεστ μνήμης, Τεστ κατάθλιψης, Μέτρηση σακχάρου, Αξιολόγηση ΜΟΠ και καταγματικού κινδύνου, Οδοντιατρικός προληπτικός έλεγχος παιδιών και ενηλίκων, Αιματολογικός και Βιοχημικός έλεγχος, Προληπτικός Δερματολογικός έλεγχος σπήλων, Γυναικολογική εξέταση και τεστ ΠΑΠ.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης επισκέφτηκε τα Δημοτικά Ιατρεία και συνομίλησε με το Υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την εξέλιξη του προγράμματος και την μεγάλη δημόσια ανταπόκριση-αποδοχή της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Εβδομάδας Εαρινού Check-up πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Προέδρου του ΙΣΑ (Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας) Γιώργου Πατούλη και του Γενικού Διευθυντή του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργου Στεφανάκου. Ο Γ. Πατούλης απευθύνοντας χαιρετισμό δήλωσε: «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση αποδεδειγμένα σώζει ζωές».
Το Παρόν στη δράση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας (Πολιτικής) & Αλληλεγγύης και Ταμίας του ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ Παναγιώτης Γιατζίδης ο οποίος τόνισε ότι: «Δεύτερη συνεχή χρονιά και πριν την έναρξη των θερινών διακοπών δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της Νέας Σμύρνης να πραγματοποιήσουν δωρεάν Ιατρικό Προληπτικό Διαγνωστικό Έλεγχος για την κατάσταση της υγείας τους. Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση αυτή στην Κοινωνική Υπηρεσία και στο Τμήμα Υγείας, αλλά και απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας. Στοχεύουμε στην εκπαίδευση του πολίτη, ώστε να πραγματοποιεί Προληπτικό Ιατρικό Διαγνωστικό έλεγχο της υγείας του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ