Οι τέσσερις κατευθύνσεις Μητσοτάκη και οι «120 μεταρρυθμίσεις» – Το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο

0
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου δόθηκαν οι κατευθύνσεις για το κυβερνητικό έργο και οι νέοι υπουργοί παρέλαβαν τους φακέλους με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης, με ορίζοντα τετραετίας.

«Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε», σημείωσε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός.  Οι 4 κατευθύνσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι: «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μια καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα». Στουςμπλε φακέλους «συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις. Όλα αυτά συγκροτούν ένα πλούσιο κυβερνητικό σχέδιο με ορίζοντα τετραετίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τη δέσμευση για «επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου, αντί του Υπερταμείου» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε τη νομοθέτηση της «υποχρέωσης τα προεκλογικά προγράμματα όλων των κομμάτων να κοστολογούνται από έναν ανεξάρτητο φορέα».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, άμεση προτεραιότητα είναι «η επιτάχυνση στη βελτίωση των υπηρεσιών στο ΕΣΥ και ο εκσυγχρονισμός των δομών, με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την προμήθεια των απαιτούμενων μηχανημάτων». Επιπλέον, ένα ακόμα στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η ψηφιοποίηση του υπουργείου Παιδείας, με την τοποθέτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να δίνει έμφαση σε αυτό. Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επισημάνει τη σημασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα.

Η Βουλή αναμένεται να κλείσει για τις θερινές διακοπές την Παρασκευή 4 Αυγούστου και η κυβέρνηση θέλει να φέρει τουλάχιστον 3 νομοσχέδια προς ψήφιση έως τότε. Τα νομοσχέδια που θα έρθουν τις πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης είναι:

  • Μείωση φόρων
  • Market pass
  • Μέτρα σε συνταξιούχους

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκινώντας τις επαφές με τους νέους υπουργούς. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που βρίσκεται εν εξελίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ