Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου έως το τέλος του 2024 ο «Άγιος Σάββας»

0

Τη διαπίστευση ως Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου, θα έχει στο τέλος του 2024 το ογκολογικό νοσοκομείο « Άγιος Σάββας» από τον οργανισμό OECI, ο οποίος είναι ο φορέας διαπίστευσης 123 ογκολογικών κέντρων σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Όλγα Μπαλαούρα, η οποία τονίζει πως η διαπίστευση αυτή έχει ήδη και θα έχει στο μέλλον ως αποτέλεσμα τις καλύτερες υπηρεσίας υγείας των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.

«Η διαπίστευση σημαίνει ότι το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει συγκεκριμένα ιατρικά, νοσηλευτικά και διοικητικά πρωτόκολλα όχι μόνο λειτουργίας αλλά και αντιμετώπισης και διαχείρισης των ασθενών. Παρέχουμε δηλαδή στους ασθενείς μας ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας. Υπηρεσίες, οι οποίες παρακολουθούνται, αξιολογούνται ετησίως και αναλόγως με τα αποτελέσματά μας είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους», εξηγεί η κ. Μπαλαούρα μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Τον ερχόμενο Μάιο είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» από μια διεθνή επιτροπή του οργανισμού και στη συνέχεια θα μπει στο τελικό στάδιο της διαπίστευσης. «Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να έχουμε λάβει τη διαπίστευση», επισημαίνει η διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Τα προαπαιτούμενα είναι ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Τον στόχο των ποσοτικών δεδομένων τον επιτύχαμε από την ένταξή μας κιόλας στον οργανισμό, καθώς τα νούμερα μας είναι εξαιρετικά υψηλά. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι στον «Άγιο Σάββα» κάνουμε πάνω από 25.000 ογκολογικές θεραπείες ετησίως και πάνω από 16.500 ακτινοθεραπείες ετησίως, γεγονός που μας καθιστά αυτομάτως ογκολογικό κέντρο. Στα ποιοτικά δεδομένα έπρεπε να δουλέψουμε αρκετά και για αυτό το λόγο πολλά τμήματά μας εργαστηριακά αλλά και παθολογικά και χειρουργικά έτρεξαν τμηματικές πιστοποιήσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαπίστευσης αλλά και να μπορέσουν να καταλάβουν τις διαδικασίες που θα πρέπει καθημερινά να τηρούν προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ