Δήμος Αγίου Δημητρίου: Σήμερα η «Ειρηνοδρομία 2022»

0

Σήμερα διεξάγεται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου η «Ειρηνοδρομία 2022».

Η τελική Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου, πριν το μεγάλο δρομικό γεγονός την Ειρηνοδρομία 2022, που διοργανώνεται εδώ και 40 χρόνια από το Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού και ιστορικής μνήμης «Παναγούλεια».

Στον 1ο όροφο του Δημαρχείου και εν μέσω των φωτογραφιών της συγκινητικής έκθεσης «Ειρήνη είναι τα δικαιώματα των παιδιών», η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μαθάς υποδέχθηκαν εκλεκτούς προσκεκλημένους, προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες και διευθετήσεις πριν από τη μεγάλη διοργάνωση.

Μεγάλη συμμετοχή

Στη συνέντευξη τύπου συζητήθηκε η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή στη φετινή Ειρηνοδρομία που ξεπερνάει τους 2.500 δρομείς, η ολοκληρωμένη υγειονομική κάλυψη του αγώνα και η συγκινητική και μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών και των εθελοντριών, που έχουν την επιθυμία να ζήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης από κοντά! Επίσης, παρουσιάστηκαν όλοι οι χορηγοί της Ειρηνοδρομίας, που χωρίς την αρωγή τους η διοργάνωση δεν θα ήταν τόσο άρτια και ολοκληρωμένη. Τέλος, έγιναν αναλυτικές αναφορές στο πλούσιο πρόγραμμα των Παναγουλείων που φέτος ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου και ολοκληρώνονται σήμερα, 15 Μαΐου με το πολιτικό μνημόσυνο του Αλέξανδρου Παναγούλη και την συναυλία του Δημοτικού Ωδείου « Μίκης Θεοδωράκης».

«Το πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι σύνθετο και ποικίλο για να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, το σπουδαίο ήρωα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, Αλέκο Παναγούλη», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κ. Γωγώ Ρουκουτάκη απήγγειλε ένα ποίημα ειδικά για την Ειρηνοδρομία και το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Η Ειρηνοδρομία 2022 περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 2,5χλμ. καθώς επίσης και μια διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ