Ο Κωστής Χατζηδάκης στα Αθηναϊκά Νέα: «Ένας ΕΦΚΑ προς όφελος των πολιτών»

0

Άρθρο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη στα Αθηναϊκά Νέα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νόμο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ στη Βουλή, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι για την αντιπολίτευση- ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ- η αδιαφορία για τους πολλούς είναι σταθερή αξία της πολιτικής τους. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταργήσει τη μεταρρύθμιση που φέραμε για τον ΕΦΚΑ! Προφανώς του αρέσει η σημερινή κατάσταση. Θεωρεί ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται! Ποιος είναι όμως αυτός ο νόμος στον οποίο εναντιώθηκαν και θέλουν να καταργήσουν;

Είναι ο νόμος που εισάγει σύστημα επιβράβευσης των καλών υπαλλήλων του ΕΦΚΑ- π.χ. αυτών που βγάζουν περισσότερες συντάξεις ή εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες- έτσι ώστε να ανταμείβονται και να έχουν ένα κίνητρο να συνεχίσουν να είναι καλοί στη δουλειά τους.

  • Ο νόμος που προσδιορίζει παράλληλα ένα σύστημα ελέγχων για όσους υπαλλήλους που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Με καινούργια μονάδα εσωτερικών ελέγχων, για να αντιμετωπίσουμε, μεταξύ άλλων, και τις πάνω από 1.000 εκκρεμείς καταγγελίες πολιτών εναντίον υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Αλλά και με αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά, στα οποία δεν έχουν καμία δουλειά!Είναι ο νόμος με τον οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης διευθυντικών στελεχών υψηλού επιπέδου τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, (με διαφανείς διαδικασίες και σύμπραξη του ΑΣΕΠ) που θα συντελέσουν στην πιο γρήγορη αναδιοργάνωση του Ασφαλιστικού Φορέα προς όφελος των πολιτών.
  • Ο νόμος που εισάγει πιο γρήγορες διαδικασίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προμήθειες (π.χ. ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών ή κλιματιστικών).
  • Ο νόμος που διευκολύνει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Φορέα. Έτσι ώστε ο ΕΦΚΑ να αποκτήσει πρόσθετα έσοδα προς όφελος των ασφαλισμένων και να μην αναγκάζεται να δαπανά χρήματα σε ενοίκια για να στεγάσει τις ανάγκες του, ενώ έχει πληθώρα δικών του ακινήτων που μένουν παντελώς αναξιοποίητα!

Αυτά προβλέπει ο νόμος τον οποίο ο κ. Τσίπρας απείλησε ότι θα καταργήσει! Απείλησε, δηλαδή, με άλλα λόγια, ότι θα διαιωνίσει την ταλαιπωρία και το μπάχαλο. Διότι, τι άλλο, άραγε, θα συμβεί, αν καταργηθεί αυτός ο νόμος; Θα διαιωνιστεί φυσικά, η «λαμπρή» κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών!

Δεν νομίζω, όμως, ο κ. Τσίπρας να έχει την ευκαιρία να κάνει την απειλή πραγματικότητα. Διότι, όπως έχουν ήδη φανεί τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πολιτικής μας στον ΕΦΚΑ- με την αύξηση των απονομών συντάξεων κατά 83% το 2021 σε σχέση με το 2019, αλλά και τη μείωση των ληξιπρόθεσμων προς τους συνταξιούχους στο μισό- έτσι θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα και τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης για τον ΕΦΚΑ στην καθημερινότητα πολιτών. Θα έχουμε έναν ΕΦΚΑ ο οποίος θα λειτουργεί επιτέλους προς όφελος των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, με τις συντεχνίες και εμείς με τους πολλούς, ανυπεράσπιστους ασφαλισμένους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ