Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

0

Η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δήμων και ο κομβικός ρόλος τους στη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, απασχόλησε το πάνελ των δημάρχων κατά την 1η ημέρα του «Athens Riviera Summit 2024».

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανοίγοντας τη συζήτηση, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως δήμος, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και στις στρατηγικές που ακολουθεί ως δημοτική Αρχή προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

«Οι χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν δράσεις υψηλού επιπέδου, μέσα από τις οποίες έρχονται σε επαφή με όλο το φάσμα του φυσικού περιβάλλοντος», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος και συνέχισε:

«Όταν αναλάβαμε στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε το ήδη υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής και στις τρεις δημοτικές ενότητες, αλλά παράλληλα να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα με παρεμβάσεις ήπιας ανάπτυξης, με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, που παρέχουμε ως δήμος, με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, για να ανταπεξέλθουμε στην κοινωνική μετεξέλιξη της πόλης μας».

Μίλησε για τα έργα που γίνονται και τη νέα μαρίνα, για τα είδη του τουρισμού που αναπτύσσονται και ιδιαίτερα αυτό του αθλητικού τουρισμού, για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών αγώνων και για τα οφέλη που προκύπτουν για τον δήμο. Μίλησε ακόμη για τους τρεις θεμελιώδεις άξονες βιωσιμότητας, το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη. Και πρόσθεσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα μεγάλου βεληνεκούς με πρωταγωνιστή τον δήμο σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και βέβαια τον ιδιωτικό τομέα».

Αναφέρθηκε επίσης στους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι επιφέρουν οικονομική ανάπτυξη, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της περιοχής και να υποβιβάσουν την καθημερινότητα των κατοίκων. «Πιστεύουμε απαρέγκλιτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι ο αποκλειστικός ρυθμιστής των τοπικών υποθέσεων, όπως άλλωστε επιτάσσει και το 102 άρθρο του Συντάγματος», είπε πάνω σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ