Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

0

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σας προσκαλούν στην προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Η προβολή των ταινιών «Κοινές πτήσεις» του Ισπανού σκηνοθέτη Francisco Márquez και «Άνθρωποι και Νεράιδες» της ομάδας νέων Presplorers στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου, με δωρεάν είσοδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2022.

Απειλή από την κλιματική αλλαγή

Οι υγρότοποι εξαφανίζονται τρεις φορές πιο γρήγορα από τα δάση και απειλούνται από την κλιματική αλλαγή περισσότερο από κάθε άλλο οικοσύστημα στη Γη. Τα τελευταία 50 χρόνια, το 35% των υγροτόπων έχουν χαθεί, ενώ το 81% των ειδών των εσωτερικών υγροτόπων και το 36% των παράκτιων και θαλάσσιων ειδών έχουν μειωθεί. Πολλά απειλούμενα φυτά, αμφίβια, ερπετά, πτηνά και θηλαστικά ζουν σε υγροτόπους.

Περιήγηση στα τοπία της Πρέσπας

Η έκκληση για ανάληψη δράσης για τους υγροτόπους είναι αναγκαία όσο ποτέ. Είναι μια έκκληση να επενδύσουμε οικονομικό, ανθρώπινο και πολιτικό κεφάλαιο για να σώσουμε τους υγροτόπους του κόσμου από την εξαφάνιση και να αποκαταστήσουμε αυτούς που έχουμε υποβαθμίσει. Οι λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα αποτελούν έναν από τους σπουδαιότερους ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας και την πρώτη διασυνοριακά προστατευόμενη περιοχή στα Βαλκάνια. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η κλιματική αλλαγή έφεραν αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και ευρύτερα στο τοπίο της περιοχής. Ελάτε μαζί μας να περιηγηθούμε στα μοναδικά τοπία της Πρέσπας, να ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να συνυπάρχει ο άνθρωπος αρμονικά με τη φύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ