Παιανία: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α’ Βοηθειών

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο Α’ Βοηθειών που διοργάνωσε ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 90 πολίτες οι οποίοι ενημερώθηκαν και κυρίως εκπαιδεύτηκαν για την παροχή Α’ Βοηθειών σε συμπολίτες μας εφόσον κριθεί αναγκαίο συμβάλλοντας στο να σωθεί μια ζωή.

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ παρουσίασε αναλυτικά την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης γνωστής στο ευρύ κοινό ως ΚΑΡΠΑ. Η ΚΑΡΠ.Α. έχει να κάνει με την καρδιά. Έτσι, όταν η καρδιά ενός ανθρώπου (η οποία όταν χτυπάει, μεταφέρει το αίμα στο σώμα και μας κρατάει ζωντανούς) σταματήσει να χτυπάει, ο άνθρωπος θα καταλήξει. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν και με πρακτική άσκηση σε ομοιόματα (κούκλες) πώς θα αντικαταστήσουν, με δικούς τους χειρισμούς, τον καρδιακό χτύπο ούτως ώστε να μην καταλήξει ο άνθρωπος, αλλά να κυκλοφορεί το αίμα στο σώμα μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια (ΕΚΑΒ).

«Το συγκεκριμένο σεμινάριο υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά λόγω της μεγάλης συμμετοχής που υπήρξε στο παρελθόν. Ένα χρόνο μετά διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας παραμένει έντονο και αυτό αποδείχθηκε από την μεγάλη συμμετοχή. Στόχος μας είναι να είμαστε όλοι χρήσιμοι στην κοινωνία μας και τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης σημείωσε: «Σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα πολύ χρήσιμο δωρεάν σεμινάριο. Σκοπός είναι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση παρέχοντας στους δημότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις χρήσιμες στην καθημερινότητά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ