Παιδεία-ΚΕΔΑΣΥ: Μαθητές σε αναμονή για αξιολόγηση

0

Το ΚΕΔΑΣΥ, δηλαδή το κέντρο διεπιστημονικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, είναι μια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης ή προσαρμογής στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή σε ολη την επικράτεια λειτουργούν 71 ΚΕΔΑΣΥ εκ των οποίων τα 13 ανήκουν στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, 10 λειτουργούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από 1 σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Στα ΚΕΔΑΣΥ υπηρετούν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες. Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο μαθητής ανήκει σε μια κατηγορία αναπηρίας η ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μπορεί το ΚΕΔΑΣΥ να προτείνει διάφορους τρόπους στήριξης του παιδιού στο σχολείο. Όπως να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο, να υποστηριχθεί από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, να αντικατασταθούν οι γραπτές εξετάσεις από προφορικές.

Αν και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, αρκετά ΚΕΔΑΣΥ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού καθώς και σε θέματα υποδομών.

Επόμενο βήμα είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα κέντρα αξιολόγησης κάτι που όπως λένε οι ειδικοί θα μειώσει και τον χρόνο αναμονής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ