Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ανοιχτές οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη»

0

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2023 έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το ΔΠΜΣ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη» αποτελεί μια επιστημονική και κοινωνική αναγκαιότητα και έρχεται να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που θέτει η ψηφιακή διάσταση του 21ου αιώνα για την εκπαίδευση και τη μάθηση. Στοχεύει στη διαμόρφωση ειδικών στον τομέα της εκπαιδευτικής ψηφιακής τεχνολογίας για τη στελέχωση δομών τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, οργανισμών, επιχειρήσεων, φορέων διαμόρφωσης και εφαρμογής εκπαιδευτικών πολιτικών και άλλων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, στοχεύει στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με έμφαση στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πρακτική και το μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος μέσα από το σχεδιασμό μαθησιακών πλαισίων που ενσωματώνουν ψηφιακές τεχνολογίες. Στο ΔΠΜΣ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής θετικών και θεωρητικών σπουδών. Το ΔΠΜΣ έχει διάρκεια τεσσάρων (4) ακαδημαϊκών εξαμήνων και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό και Εκπαιδευτική Πράξη».

Ο μεταπτυχιακός τίτλος στην αγγλική γλώσσα ορίζεται ως «Master’s Degree in Digital Transformation and Educational Practice». Για την ολοκλήρωση των σπουδών οι φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή αξιολόγηση δέκα (10) μεταπτυχιακών μαθημάτων, εκπόνηση ερευνητικής εργασίας (project), και εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας (dissertation), που αντιστοιχούν σε εκατόν είκοσι(120) πιστωτικές μονάδες ECTS.

Ο τίτλος σπουδών του ΔΠΜΣ είναι ενιαίος, απονέμεται από κοινού από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα, και παρέχει Παιδαγωγική Επάρκεια και Επάρκεια Πληροφορικής. Τα μαθήματα διεξάγονται δια ζώσης, με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης, απογευματινές ώρες, δύο ημέρες ανά εβδομάδα (για το 1ο έτος: Τρίτη και Παρασκευή και για το 2ο έτος: Δευτέρα και Πέμπτη), στις εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ