Παπάγου-Χολαργός:Έναρξη 3ου κύκλου του Προγράμματος “BioHability-Αστική Κηπουρική για την ένταξη και απασχόληση ΑμεΑ

0

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με το Σωματείο Equalact Social-Δράση για την Κοινωνική Ισότητα ΑμεΑ, ανακοινώνει την έναρξη του 3ου κύκλου, του Προγράμματος “BioHability-Αστική Κηπουρική για την ένταξη και απασχόληση ΑμεΑ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί τη συμμετοχή στην κοινωνία, την ενδυνάμωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Απευθύνεται σε ενήλικες που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, με Σύνδρομο Down, άτομα με μέτριες έως σοβαρές γνωστικές/μαθησιακές δυσκολίες.

Η Οργάνωση Equalact Social – Δράση για την Κοινωνική Ισότητα ΑμεΑ  για τη δράση «Ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών αστικής γεωργίας για την παραγωγή προϊόντων και απασχόληση των ΑμεΑ στην Αττική, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού» χρηματοδοτείται αυτή την περίοδο από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του 6ου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί .

Ο συγκεκριμένος κύκλος του προγράμματος συντονίζεται από το  Ίδρυμα Μποδοσάκη και αφορά τη στήριξη, αφενός ,πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, κατά προτεραιότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  μαθαίνουν να καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα  με την καθοδήγηση του γεωπόνου του προγράμματος BioHability .Αξιοποιείται η συνεργασία με πιστοποιημένα φυτώρια βιολογικών προϊόντων και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα  πώλησης των παραγόμενων ειδών. Τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται για εκπαιδευτικές/ψυχαγωγικές εκδρομές των συμμετεχόντων του προγράμματος, όπως επισκέψεις σε μουσεία, συμμετοχή σε συναυλίες, βόλτες για καφέ και φαγητό.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργαστήρια εικαστικής θεραπείας, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας και κατασκευών με την υποστήριξη του ειδικού προσωπικού του προγράμματος.

Τα εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων στοχεύουν στην ενδυνάμωση,  την ανάπτυξη αυτονομίας, την εργασιακή ένταξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Συμπερίληψη: Με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση, δικτύωση και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ