Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του «Αγίου Ανδρέα»: ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

0

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τον θάνατο του 49χρονου.

Παράλληλα ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Μάλιστα ο υπουργός μετά τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειάς του ο άτυχος 49χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα μόλις λίγα λεπτά αφού βγήκε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Ο άνδρας εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη και ενημέρωσε τους γιατρούς, ωστόσο τον ενημέρωσαν πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό Γενικο Νοσοκομείο Πατρών.

Παρόλο που αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάστασή του κάλεσε τον αδελφό του να τον μεταφέρει μέχρι το νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο μόλις λίγα μέτρα από τον «Άγιο Ανδρέα» ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αμάξι του αδελφού του.

Τι λέει ο διοικητής

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα διευκρίνισε πως ο θάνατος το 49χρονου τελεί υπό διερεύνηση και σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, αποχωρώντας, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη. Μετά από τον θάνατο του 49χρονου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ