Πλεύρης: Τι εξετάζεται για ιδιώτες γιατρους και το ΕΣΥ – Πώς θα παρέχουν υπηρεσία

0

Στη νέα υπό εξέταση σχέση των ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Πλεύρης εξήγησε, ότι «επανεξετάζουμε συνολικά τις σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα τα οποία θα τύχουν συζήτησης και με τους ιατρικούς συλλόγους και με τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών. Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα την δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία στο ΕΣΥ με τη μορφή του part time».

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες είπε, ότι «όπου το ΕΣΥ έχει κενά και βγαίνουν και προκηρύξεις που δεν καλύπτονται να γίνεται η δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να κάνουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία».

 

Απογευματινά χειρουργεία

Στο ερώτημα αν προβληματίζει το ενδεχόμενο γιατροί να διοχετεύουν ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως «δεν εξετάζουμε την απελευθέρωση των σχέσεων, αυτό που εξετάζουμε είναι τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν θεσμοθετηθεί ως έννοια να έχουν και χαρακτηριστικά, να μπορούν να αυξάνουν τον μισθό τους οι γιατροί του ΕΣΥ. Εάν ξεκινήσουμε αυτή τη βάση ότι θα έχουμε απογευματινά χειρουργεία που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν και οι γιατροί, οι νοσηλευτές του ΕΣΥ θα μπορούν να έχουν και αμοιβές, δεν υπάρχει ο κίνδυνος που λέτε γιατί δεν απελευθερώνουμε τον γιατρό να βγει να πηγαίνει σε ιδιωτικό ιατρείο ή κλινική, αντιθέτως του δίνουμε μια δυνατότητα το απόγευμα, με όρους και ιδιωτικούς δηλαδή με συμμετοχή αυτού που θα κάνει το απογευματινό χειρουργείο στην πληρωμή του γιατρού, να αυξάνεται το εισόδημα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ