Πολωνία: Εντοπίστηκε διαρροή στον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη

0

Ο διαχειριστής αγωγών της Πολωνίας PERN ανακοίνωσε ότι την Τρίτη εντόπισε διαρροή σε μια γραμμή του πετρελαιαγωγού Druzhba που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής λειτουργούν κανονικά

Σύμφωνα με το Reuters, οι Πολωνοί ανέφεραν ότι η διαρροή εντοπίστηκε σε τμήμα του αγωγού, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πολωνική πόλη Πλοκ στα κεντρικά της χώρας και οτι οι λόγοι παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι. Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Όλες οι υπηρεσίες (τεχνική, επιχειρησιακή, πυροσβεστική υπηρεσία εντός των εγκαταστάσεων και υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας)αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τέτοιου είδους καταστάσεις” σημείωσε ο διαχειριστής.

Ο αγωγός Druzhba είναι ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πετρελαιαγωγών στον κόσμο.

Μεταφέρει πετρέλαιο από το ανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ρωσίας σε σημεία της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Το δίκτυο διακλαδίζεται επίσης σε πολυάριθμους αγωγούς για την παράδοση του προϊόντος του σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Η διαρροή σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την διαρροή στους αγωγούς Nord Stream, που έχει αποδοθεί σε σαμποτάζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ