Ποσειδώνια 2024 – Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

0

Δυναμικό comeback έκανε η Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία στα Ποσειδώνια 2024, τη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”.

Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2024 επεσήμανε:

Η κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2024» άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αναδεικνύοντας το δυναμικό «come back» της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, με αναμενόμενους χιλιάδες επισκέπτες, τα Ποσειδώνια 2024 αναδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και ναυτιλίας, οι οποίες συνεχώς αναπτύσσονται με ποιοτική, σύγχρονη και τεχνολογική αναβάθμιση των πλοίων.

Η ελληνική ναυτιλία έχει περάσει στην πράσινη εποχή επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Σε μια εποχή που η χώρα μας προσπαθεί να χτίσει την αναπτυξιακή της πορεία μετά από αρκετά και δύσκολα χρόνια, όλα δείχνουν ότι η ναυτιλία ήταν και θα είναι ο βασικός μοχλός του μηχανισμού της κινητήριας δύναμης της ελληνικής οικονομίας.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με σημαντικό αριθμό μελών – επιχειρήσεων του να δραστηριοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευή αλλά και στα παρα-ναυτιλιακά επαγγέλματα, θα παραμείνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης του κλάδου της ναυπηγικής βιομηχανίας και ανοικτοί σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ραγδαία εξέλιξη της ναυτιλίας μας.

Τα Ποσειδώνια 2024 μας δείχνουν ότι δεν έχουμε παρά μόνο μια επιλογή, «στηρίζουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία για ένα υγιές και βιώσιμο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ