Πρωτομαγιά: «Εξαφανίζονται» τα ακτοπλοϊκά – Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια της Αττικής

0

Σημαντική αύξηση παρουσίασε φέτος η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής για το Πάσχα (από 15/4 έως 25/4) σε σχέση με το 2021, οπότε υπήρχαν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό, υπήρξε άνοδος της εξόδου των επιβατών 150% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, από 66.563 επιβάτες και 8.624 οχήματα που αναχώρησαν το 2021, φέτος αυτός ο αριθμός ανήλθε σε 166.609 επιβάτες και 26.695 οχήματα.

Αντίστοιχα, αυξημένη κατά 579% ήταν η επιβατική κίνηση από το λιμάνι της Ραφήνας την ίδια περίοδο.

Στελέχη του ακτοπλοϊκού κλάδου βέβαια υποστηρίζουν, ότι η επιβατική κίνηση το 2022 σε σχέση με το 2019, οπότε δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, και θεωρείται συγκρίσιμη, ήταν μειωμένη κατά 20% με 25% σε πολλές γραμμές.

Φεύγουν ξανά οι Αθηναίοι

Πάντως, η επιστροφή των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς έως την Πέμπτη 28/4, ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναμένουν και νέα έξοδο των εκδρομέων από σήμερα Παρασκευή 29/4 λόγω του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος μεταφέρθηκε στις 2 Μαΐου.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ