Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

0

Στον αγιασμό των 13ου & 21ου Δημοτικών Σχολείων και του 2ου Λυκείου παρέστη ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Ο Στέλιος Μαμαλάκης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της σχολικής κοινότητας και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι όλο το καλοκαίρι οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν μια τιτάνια προσπάθεια για να δρομολογηθούν όσα ζητήθηκαν από τα σχολεία, προκειμένου να είναι έτοιμα στην σημερινή έναρξη των μαθημάτων και τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα. Ότι τα σχολεία μας, στην πλειοψηφία τους, δεν διαθέτουν κλιματισμό, ότι σε πολλά από αυτά υπάρχουν λειτουργικά ζητήματα. Αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο, αφού τα κτήρια είχαν αφεθεί στην τύχη τους, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια! Κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Όμως μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Δρομολογούμε τις λύσεις αλλά χρειάζεται χρόνος. Προσωπικά σας διαβεβαιώνω, ωστόσο, ότι κάθε χρόνο θα είναι καλύτερα!

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων, ο δήμαρχος ανακοίνωσε και το ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και προέρχεται από τα έσοδα της φετινής Ειρηνοδρομίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ως εκπαιδευτικός με 35 χρόνια εμπειρίας, έχω μεγάλη ευαισθησία σε θέματα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και ως δήμαρχος πρότεινα τα έσοδα της φετινής Ειρηνοδρομίας από τις χορηγίες, να διατεθούν για τη στήριξη των σχολείων μας. Παρά τις διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν τότε σε αυτήν μου την πρόταση – ηθελημένα ή μη- σήμερα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ότι τα χρήματα από την Ειρηνοδρομία που θα διατεθούν στα σχολεία του Αγίου Δημητρίου ξεπερνούν τα 21.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Μικρό Συνεργείο και η Υπηρεσία Καθαριότητας & Πρασίνου, επιδόθηκαν – και συνεχίζουν να επιδίδονται- σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης και καλλωπισμού των σχολείων και να λειτουργήσουν από σήμερα χωρίς προβλήματα.

Στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι εντεταλμένοι και δημοτικοί σύμβουλοι, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ