Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο ακόμη ομογενείς νεκροί

0

Ακόμα δύο Έλληνες ομογενείς φέρονται να είναι νεκροί στο χωριό Σαρτανάς της περιφέρειας της Μαριούπολης στην Ουκρανία.

Δύο άνθρωποι ελληνικής καταγωγής έπεσαν νεκροί στο χωριό Σαρτανά, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν οι δύο Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά, το οποίο ισοπεδώθηκε. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες στα μέτωπα σε όλη την Ουκρανία.

Ο τραγικός απολογισμός των ρωσικών βομβαρδισμών του Σαββάτου στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης, έφτασε τους δέκα νεκρούς Έλληνες ομογενείς. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, ενώ αναμένεται και νέα αντίδραση αν επιβεβαιωθεί και ο θάνατος των δύο Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ρωσία

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην απάντησή του προς την ρωσική πρεσβεία της Αθήνας, η οποία αρνήθηκε νωρίτερα τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαρτανά.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ότι αυτές τις ενέργειες «τις καταδικάζουμε απερίφραστα», ενώ καταλήγει: «Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Παράλληλα ξεκινούν οι συνομιλίες για την ειρήνη, αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Τόσο στο Κίεβο που βρίσκεται υπό πολιορκία, όσο και σε Ζίτομιρ, Χάρκοβο, Ντνίπρο, Τσερκάσι, Βίνιτσα και Τσερνίχιβ οι σειρήνες χτυπούν από το πρωί, καλώντας τους πολίτες να βρουν καταφύγιο αφού φοβούνται αεροπορικές επιδρομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ