«Πόλεμος της Αναγέννησης»: Η νέα επονομασία του πολέμου του Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα

0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αλλάζει την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψει να συμβεί μια άλλη 7η Οκτωβρίου, έναν χρόνο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Αλλάζουμε την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στο πεδίο για χάρη των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου, αφότου αναφέρθηκε στα «επτά μέτωπα» που πιστεύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ότι αντιμετωπίζει η χώρα του (Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη και Ιράκ).

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε πέρσι το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς ως απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση των μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ, έφερε το όνομα της στρατιωτικής εκστρατείας «Σιδερένια ξίφη».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε με αφορμή την πρώτη επέτειο των σφαγών της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου είπε: «Αυτός είναι ο πόλεμος της ύπαρξής μας, ο “Πόλεμος της Αναγέννησης”. Έτσι θα ήθελα να ονομάσουμε επίσημα τον πόλεμο».

«Η αντεπίθεσή μας εναντίον των εχθρών μας στον άξονα του κακού του Ιράν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Θα τερματίσουμε τον πόλεμο όταν ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους που θέσαμε: να ανατρέψουμε τη διαβολική κυριαρχία της Χαμάς, να φέρουμε όλους τους ομήρους μας πίσω – τόσο τους νεκρούς όσο και τους ζωντανούς – αποτρέποντας κάθε μελλοντική απειλή από τη Γάζα για το Ισραήλ και την επιστροφή των κατοίκων μας στο νότο και τον βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

Στη συνάντηση, ο Νετανιάχου άναψε ένα κερί μνήμης προς τιμήν των θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Μετά την απαγγελία ψαλμών και την προσευχή για τους στρατιώτες του IDF και τους ομήρους, οι υπουργοί είδαν πλάνα από τις φρικαλεότητες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων εξέδωσε μια ανακοίνωση αντιδρώντας: «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει καμία αναγέννηση χωρίς την επιστροφή όλων των ομήρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ