Ρωσία: Δεν παραδίνει την σορό του Ναβάλνι – Το επικρατέστερο σενάριο θανάτου

0
Η τεχνική, σήμα κατατεθέν της KGB, της «γροθιάς στην καρδιά», αφού πρώτα είχε αφεθεί στους -27 βαθμούς Κελσίου, κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος

Το σενάριο του ακτιβιστή Vladimir Osechkin, ο οποίος ίδρυσε την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, έρχεται να εντείνει τον πονοκέφαλο για τον προσδιορισμού του θανάτου του Ρώσου πολιτικού, Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά και την οργή των οικείων του για την επίμονη άρνηση των ρωσικών αρχών να παραδώσουν τη σορό και να εξαχθούν τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα.

Μιλώντας στους Times ο ακτιβιστής, ανέφερε ότι ο Ναβάλνι υπάρχει περίπτωση να έχασε τη ζωή του με «μια γροθιά στην καρδιά», μια τεχνική – σήμα κατατεθέν των δυνάμεων της KGB, αφού πρώτα είχε αφεθεί στους -27 βαθμούς Κελσίου. «Νομίζω ότι πρώτα αποδυνάμωσαν το σώμα του κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο. Στη συνέχεια γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο πράκτορας έχει κάποια εμπειρία σε αυτό. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της KGB. Εκπαίδευσαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν έναν άνθρωπο με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της KGB» δήλωσε ο Osechkin σύμφωνα με την «The Standard».

 

 

Όπως μετέδωσαν τις προηγούμενες μέρες ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις διασώστη που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι υπήρχαν μώλωπες, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Salekhard. Όπως ισχυρίστηκε οι μώλωπες μπορεί να προκλήθηκαν στην προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο ο Osechkin πιστεύει ότι οι μώλωπες θα μπορούσαν να αποτελούν στοιχείο για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο πολέμιος του Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ρώσοι πρώην κρατούμενοι, που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής, έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο.

«Αφήστε με να δω επιτέλους τον γιο μου»

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι τα αίτια θανάτου του Ναβάλνι είναι ακόμη άγνωστα και αρνήθηκαν να δώσουν τη σορό του στην οικογένειά του… τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα.

Την Τρίτη η μητέρα του Ναβάλνι απευθύνθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας να επιστραφεί το σώμα του γιου της. «Αφήστε με να δω επιτέλους τον γιο μου», είπε σε ένα βίντεο που γυρίστηκε έξω από τη σωφρονιστική αποικία στην οποία πέθανε ο Ναβάλνι. «Απαιτώ να απελευθερωθεί αμέσως το σώμα του Alexei, ώστε να μπορέσω να τον θάψω σαν άνθρωπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ