Σήμερα η κηδεία του 11χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε στην Ηλεία

0

Τον αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της, αφού τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν τις αρρωστημένες προθέσεις και πράξεις του δράστη.

Η κηδεία του κοριτσιού θα τελεστεί σήμερα στις 18:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Ο 37χρονος, καταδικασμένος για βιασμό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του MEGA είχε «κανονίσει» να πάει βόλτα με την 11χρονη πριν τη σκοτώσει τελικά με κατσαβίδι. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο δολοφόνος, λίγη ώρα πριν μεταβεί χθες (11/6) στα δικαστήρια, είπε ότι ήθελε να ασελγήσει στο παιδί, εκείνο αντιστάθηκε και το δολοφόνησε. Μετά τη δολοφονία της Βασιλικής πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο. «Τη σκότωσα για να μην πει ότι πήγα να τη βιάσω», φέρεται να δήλωσε με κυνισμό.

Ήταν ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί για βιασμό

Επί επτά χρόνια ο 37χρονος δολοφόνος της μικρής Βασιλικής κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρόλο που είχε βιάσει ένα κοριτσάκι 14 ετών στο ίδιο χωριό, στη Μυρτιά Ηλείας, πάλι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η δίκη και η καταδίκη του κατηγορούμενου έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ελήφθη χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κατηγορούμενος από τότε δεν είχε διατηρήσει λευκό ποινικό μητρώο, καθώς είχε αμετάκλητη καταδίκη για σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ήδη ο Άρειος πάγος ζήτησε να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον καταδικασμένο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το εφετείο του κατηγορούμενου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο και πάλι η δίκη δεν έγινε, καθώς συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης, την οποία παρέσυρε μιας και υπήρχε και συγγενική σχέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ