Σεισμός στην Εύβοια: “Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος”, λένε σεισμολόγοι

0

“Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει εάν είναι ο κύριος σεισμός” είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί με επίκεντρο τη νοτιοανατολική Εύβοια, ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με μικρότερα μεγέθη εδώ και αρκετές ημέρες, συνεπώς υπάρχει μια διέγερση, η οποία επιβάλλεται να αξιολογηθεί για να δούμε πού ακριβώς πορευόμαστε” είπε ο κ. Παπαδόπουλος για να συμπληρώσει:

“Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει εάν είναι ο κύριος σεισμός. Πρέπει να λάβουμε υόψη μας όλα τα δεδομένα”.

Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο OPEN είπε οτι η νότια Εύβοια είναι μια περιοχή που δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. “Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το οτι έγινε αισθητός στην Αθήνα είπε οτι αυτό συνέβη λόγω κατεύθυνσης των σεισμικών κυμάτων και λόγω της φύσεως των εδαφών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29/11) και ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 9 Χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Ακολούθησαν μετασεισμοί με τους μεγαλύτερους (4,2 και 4,1R ) να σημειώνονται με διαφορά μόλις ενός λεπτού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Καρύστου Λεύτερης Ραβιόλος τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ