Σεισμός Τουρκία-Συρία: Τελειώνει η φάση της διάσωσης-Η επόμενη μέρα

0

Αδιανόητη είναι η καταστροφή από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 41.000 ενώ σιγά σιγά οι επιχειρήσεις διάσωσης πλησιάζουν στο τέλος τους.

Ολόκληρες πόλεις και χωριά και στις δύο χώρες έχουν ισοπεδωθεί, αφήνοντας πολλούς επιζώντες άστεγους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που τη νύχτα πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Τουλάχιστον 41.791 κτήρια σε 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους τεράστιους σεισμούς κατέρρευσαν επί τόπου ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ ενημέρωσε τους πολίτες πως ετοιμάζεται ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών του καταστροφικού σεισμού ενώ τους διαβεβαίωσε πως εντός ενός ένα μήνα το πολύ θα ξεκινήσει η κατασκευή κτηρίων.

Πάνω από 249.000 μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η AFAD. Σχεδόν 195.962 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις σεισμόπληκτες περιοχές μέχρι στιγμής.

Μια εβδομάδα και τρεις μέρες μετά τους σεισμούς, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν στους δρόμους, χωρίς να έχουν βρει καταφύγιο. Μερικοί περιμένουν ακόμη μπροστά στα κτήρια που έχουν καταρρεύσει μέχρι να ανασυρθούν τα πτώματα των αγαπημένων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ