Σεράφειο: Φεστιβάλ «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία»

0

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και σε συνεργασία με την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας(Ε.Π.Π.Ε) και την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.), φεστιβάλ στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία».

Το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Φεβρουαρίου, απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, πειράματα και δρώμενα.

Θα συμμετάσχουν 20 ομιλητές, προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τα ερευνητικά κέντρα και τον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς και 20 στελέχη της εκπαίδευσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που θα παρουσιάσουν πειράματα σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής στον χώρο της ενέργειας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

09.00-13.00 Προσέλευση μαθητών σχολείων – Περιήγηση στους χώρους του φεστιβάλ – Παρακολούθηση διαλέξεων και πειραμάτων εκ περιτροπής – Επίσκεψη Έκθεσης

17.00-20.00 Προσέλευση κοινού – Ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών

20.00-21.00 Δρώμενα με θέμα την Ενέργεια – VIDEO WALL – Θεατρικά – Μουσικές Παραστάσεις

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα διενεργηθεί διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης / αναβάθμισης της ενέργειας». Οι καλύτερες εργασίες θα βραβευθούν και θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε ξεχωριστή εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ