Σι Τζινπίνγκ: Να εμβαθύνουμε στη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία

0

Ο Σι Τζινπίνγκ ανέφερε ότι θα εμβαθύνουμε στη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία.
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε χθες Τρίτη τη νότια ναυτική διοίκηση της χώρας του και τόνισε την ανάγκη για εμβάθυνση της στρατιωτικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σι είπε πως χρειάζεται να επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός και η δομή των ενόπλων δυνάμεων και να ανέβει συνολικά το επίπεδο εκσυγχρονισμού τους, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο CCTV.
Ο Σι δήλωσε επίσης πως θα πρέπει να βελτιωθεί η ικανότητα ανταπόκρισης σε πολύπλοκες καταστάσεις την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση. Τα σχόλια αυτά έγιναν καθώς το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε με την «εκπαίδευση στην πραγματική μάχη» γύρω από την Ταϊβάν την Τρίτη, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ μία ημέρα αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε το τέλος των γυμνασίων εν μέσω αυξημένων εντάσεων ανάμεσα στη χώρα και στο νησί.
Ο Σι είπε επίσης πως η Κίνα θα υπερασπιστεί αποφασιστικά την εδαφική της ακεραιότητα, τα ναυτικά δικαιώματα και συμφέροντά της και αγωνίζεται να διατηρήσει τη σταθερότητα στις γειτονικές περιοχές, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Η σύγκρουση Κίνας – ΗΠΑ
Πρόσφατα, η Κίνα ήρθε σε σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυριζόμενη αρκετές φορές πως ένα αμερικανικό καταδιωκτικό επιχείρησε στα χωρικά της ύδατα γύρω από τη Νότια Σινική Θάλασσα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Φιλιππίνες διεξάγουν επίσης αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους εν μέσω κοινών ανησυχιών για τις διεκδικήσεις της Κίνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ