Σοκ από τον ΟΗΕ: Πάνω από 1 εκατ οι Ουκρανοί πρόσφυγες – Στη Χερσώνα οι Ρώσοι

0

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο ΟΗΕ για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αλλά και για την ανάγκη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό της χώρας, ενώ οι σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας συνεχίζονται.

Ξεπέρασαν πλέον το εκατομμύριο οι πολίτες οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εισέβαλαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, ενημέρωσε ο Υπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.

 

Στα καταφύγια

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, μετέδωσε ότι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το βράδυ της Τετάρτης ήχησαν σειρήνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι ήταν οι στόχοι. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους χωρίς να είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

 

Κατελήφθη η Χερσώνα

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Πέμπτη την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους ρώσους στρατιωτικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ