Στάσεις εργασίας σε εφορίες όλης της χώρας

0
Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σημαντική κίνηση διαμαρτυρίας εξαιτίας της απόφασης της Διοίκησης της ΑΑΔΕ να εστιάσει την προσοχή της στον κλάδο εξαιτίας μεμονωμένων περιστατικών διαφθοράς που ερευνώνται.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η στοχοποίηση που αντιμετωπίζουν πλήττει την αξιοπρέπεια τους και των οικογενειών τους, εκθέτοντάς τους σε καθημερινό κίνδυνο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Οι προφορικές επιθέσεις και οι προπηλακισμοί έχουν αυξηθεί, με τους δράστες να βρίσκουν δικαιολογία στο κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης που δημιουργεί η Διοίκηση της ΑΑΔΕ.

 

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αυτά τα φαινόμενα χρησιμοποιούνται για να απαξιώσουν τις υπηρεσίες τους και να δικαιολογήσουν αλλαγές στη δομή των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Επισημαίνουν ότι οι μεθόδευσεις της Διοίκησης της ΑΑΔΕ και οι “κούφιες” δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για μη παρεμβάσεις στη δομή των Περιφερειακών ΔΟΥ δεν θα παραμείνουν αναπάντητες. Σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, οι εργαζόμενοι, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν κυλιόμενες απεργίες.

Οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

– Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Ιωαννίνων, Τρικάλων, Χανίων-Ρεθύμνου, Καβάλας-Δράμας και Θεσσαλονίκης.

– Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Κέρκυρας, Εύβοιας-Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Ξάνθης και Ροδόπης.

– Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Κορίνθου-Άργους, Αχαΐας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, Αττικής και Κυκλάδων.

Επιπλέον, συνεχίζεται η εν εξελίξει αποχή των συλλόγων όλης της χώρας από τον προληπτικό έλεγχο για ώρες εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση διαλεύκανση των φαινομένων διαφθοράς και την απόδοση ευθυνών, καθώς και την ακύρωση των δρομολογούμενων αλλαγών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, που χαρακτηρίζονται ως «αντίποινα» κατά των εργαζομένων. Ζητούν δημόσια δέσμευση από την Πολιτική Ηγεσία και την Ηγεσία της ΑΑΔΕ ότι δεν θα υλοποιηθούν σχέδια υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ μέσω της αφαίρεσης αντικειμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ