Συγκέντρωση σωματείων και πολιτών κατά της ενδεχόμενης μεταφοράς απορριμματοφόρων στο οικόπεδο της “ALTEC”

0

Σωματεία, μαζικοί φορείς και κάτοικοι της Αλσούπολης και της Καλογρέζας με μια μαζική συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής στο «Παναιτώλιο εξέφρασαν την αντίθεσή τους απέναντι στο ενδεχόμενο μετατροπής του χώρου του οικοπέδου της «ALTEC», στην περιοχή «ανθρακωρυχεία», σε γκαράζ των απορριμματοφόρων του δήμου Νέας Ιωνίας.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν εκτός από τον Σύλλογος «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ο σύνδεσμος συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ περιοχών, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων-παράρτημα Βόρειου Τομέα, η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Β/Δ Συνοικιών (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, όπως και οι αντίστοιχοι σύλλογοι του 4ου Λυκείου, του 10ου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου, των παιδικών σταθμών και ο ΠΑΟ Αλσούπολης.

Παρεμβάσεις στη συγκέντρωση έκαναν οι : Κώστας Κατιμερτζόγλου, Γραμματέας του συλλόγου και δάσκαλος στο 16ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας, Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ν. Ιωνίας, Γεωργία Μουσελίνη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γυναικών Ν. Ιωνίας (ΟΓΕ), Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης ο Κώστας Τούκας, από το συνδικάτο οικοδόμων, παράρτημα Β. Τομέα, ο Γ. Προυσανίδης από τη Δ’ ΕΛΜΕ ανατολικής Αττικής, η Β. Τσίγκα από το Δ.Σ του συλλόγου γονέων των βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ακόμη, παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και κάτοικοι, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής με ρόλο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “την καλύτερη οργάνωση του αγώνα τους και την περιφρούρηση του χώρου από τυχόν αιφνιδιαστικές κινήσεις της δημοτικής αρχής και να γίνει άμεση πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, για να καταψηφιστεί η πρόταση της δημοτικής αρχής.”

Με ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Φλεβάρη, στις 7 το βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία Τροχονόμου (Πάρσης) και πορεία στο δημαρχείο για να επιδιώξουν συνάντηση με τη δήμαρχο Δ. Θωμαίδου, απαιτώντας ο χώρος του οικοπέδου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Πηγή: xtypos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ