Συνάντηση Πούτιν-Μακρόν: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

0

«Χρήσιμες» χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν επισήμανε ότι «ορισμένες από τις ιδέες του Μακρόν θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω κοινά βήματα», καθώς «είναι ρεαλιστικές», με τον Γάλλο πρόεδρο να επισημαίνει ότι είναι ενήμερος για τη βαρύτητα της κατάστασης και την ανάγκη να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Ο Ρώσος ηγέτης γνωστοποίησε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν, μετά τις συνομιλίες του Γάλλου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του. Εξέφρασε δε την ελπίδα η κατάσταση αναφορικά με το Ουκρανικό να επιλυθεί ειρηνικά.

Ο κ. Μακρόν τόνισε, ότι «ο Πούτιν έχει σκληρές απόψεις που δεν είναι πάντα οι ίδιες με αυτές που έχουμε στην Ευρώπη», για να σημειώσει ότι «η πολιτική των ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη» και ότι «η δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει με την ακύρωση του δικαιώματος των κρατών να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Ανέφερε δε ότι «οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες», σχολιάζοντας ότι ο Ουκρανός ηγέτης έχει διατηρήσει την ψυχραιμία του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ