Συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας για το μνημείο της Κυπριακής τραγωδίας

0

Τα επόμενα βήματα που αφορούν την ανέγερση του Μνημείου στην Αθήνα για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας, συζήτησαν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης στο δημαρχείο Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, καθώς και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας, κ.κ. Μαρία Καλμπουρτζή και Γρηγόρης Ραχωβίτσας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε υποδεχθεί στο Δημαρχείο της πόλης τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, όπου είχε ανακοινώσει την ιστορική απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή να ανεγερθεί στην πρωτεύουσα το Μνημείο για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους της Κύπρου, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τους ισχυρούς δεσμούς της Αθήνας με την Κύπρο όσο και την ένθερμη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων στον Κυπριακό Ελληνισμό.

 Η ανέγερση

Στην πιο πρόσφατη συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν την ανέγερση του Μνημείου, εκφράστηκε από τους Έλληνες συγγενείς των αγνοουμένων η πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων να προχωρήσει σε αυτή τη συμβολική πράξη -καθώς έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών για τους συγγενείς των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και που πολλοί από αυτούς εξακολουθούν, σχεδόν 50 χρόνια μετά, να αγνοούνται.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων δημιουργήθηκε το 1975 από το σύνολο των μελών των 82 οικογενειών, που οι συγγενείς τους εξαφανίστηκαν στην Κύπρο το καλοκαίρι της τουρκικής εισβολής (1974) και συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας. Στο σύνολό τους ήταν στρατιωτικοί, αξιωματικοί και οπλίτες, που υπηρετούσαν την πατρίδα τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ