Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου με την Πρόεδρο του ΕΟΤ και τον Χρήστο Παππού: Τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη του Δήμου Φυλής

0

Συνάντηση εργασίας, με επίκεντρο την αποτελεσματικότερη τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Δήμου Φυλής, είχαν, την Τρίτη 28/06/2022 στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς. 

Γέφυρα συνεργασίας

Στόχος της συνάντησης, που έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργειών για την αξιοποίηση των κρυμμένων θησαυρών της Αττικής και τη στήριξη των επιχειρηματιών της περιοχής, ήταν η επανατοποθέτηση και μετεξέλιξη του Δήμου Φυλής σε νέο, αειφόρο και εναλλακτικό προορισμό με έμφαση τον πεζοπορικό, αναρριχητικό, ιστορικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

“Χαίρομαι που το Ε.Ε.Α. αποτέλεσε μία γέφυρα ανάμεσα στον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, με την οποία έχουμε ξεκινήσει μία σειρά συνεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Εξεπλάγην από τις απίθανες ομορφιές που υπάρχουν στη Φυλή και πιστεύω ότι με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να δώσουμε μία νέα όψη στην περιοχή προς το συμφέρον και της οικονομίας και των κατοίκων”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

 Αρωγός ο ΕΟΤ

Μετά τη λήξη της συνάντησης, η κα. Γκερέκου δήλωσε: «Οι απίθανες κρυμμένες ομορφιές του Δήμου Φυλής, το μοναδικό οικοσύστημα, η βιοποικιλότητα και ο δασικός πλούτος της Δυτικής Πάρνηθας μπορούν να αναδείξουν την περιοχή ως έναν σημαντικό εναλλακτικό προορισμό της Αττικής για διάφορα είδη τουρισμού, όπως αθλητικό, θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό. Ο ΕΟΤ θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, την οποία θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στον τόπο και να αλλάξει το brand name της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Παππούς ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. και την Πρόεδρο του ΕΟΤ για τη στήριξη ώστε να γίνει ο Δήμος Φυλής τόπος προορισμού.

Θρησκευτικός τουρισμός

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η περαιτέρω προβολή των σημαντικών μοναστηριών και των πεζοπορικών μονοπατιών ή αναρριχητικών διαδρομών που υπάρχουν στην Πάρνηθα, η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων αλλά και η μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δράσεων και φεστιβάλ, καθώς και οι βιοκλιματικά έξυπνες παρεμβάσεις στον ελεύθερο χώρο με τη δημιουργία οικοπάρκων και με έμφαση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Παρουσιάστηκε ακόμη σύντομο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Φυλής, ενώ η Πρόεδρος του ΕΟΤ παρέλαβε μια περιεκτική πρόταση για την ανάδειξη του σε τουριστικό προορισμό της Αττικής.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Γιώργος Αβράμης, η Αντιδήμαρχος Φυλής, Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής.

Όπως συμφωνήθηκε, η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα επαναληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά στο κτήριο του ΕΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ