Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη

0
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λουτρά Αλεξανδρούπολης, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023. Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αναφορές της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα της Αλεξανδρούπολης, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και 'Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται για τρίτη συνεχή ημέρα σε πολλαπλά μέτωπα. Η μάχη κόντρα στις φλόγες ήταν ολονύχτια, με επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν την έκταση του πύρινου εφιάλτη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν από την πλευρά τους να προστατεύσουν πάση θυσία τις περιουσίες τους.

Με τα έως τώρα δεδομένα έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, ενώ εννέα σπίτια και μία εκκλησία έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ