Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των νεκρών στην Βαλτιμόρη

0

Ερευνητές δύτες επέστρεψαν στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/3) για να αναζητήσουν τους έξι εργαζομένους που αγνοούνταν και θεωρούνται νεκροί, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι εργατών διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης, 18 ώρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας, μια και βάσει συνθηκών, οι πιθανότητες επιβίωσης είχαν μηδενιστεί.  Ο υποναύαρχος Shannon Gilreath δήλωσε ότι με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάρρευση της γέφυρας και τις θερμοκρασίες του νερού «δεν πιστεύουμε ότι θα βρούμε κάποιο από αυτά τα άτομα ζωντανό».

Οι αμερικανικές Αρχές, μετά τον τερματισμό της επιχείρησης διάσωσης των αγνοούμενων, τόνισαν άλλωστε ότι η Ακτοφυλακή δεν θα αποχωρήσει από το σημείο, αλλά «θα περάσει σε μια διαφορετική φάση της επιχείρησης».

Οι αξιωματούχοι της πολιτειακής αστυνομίας του Μέριλαντ και της αμερικανικής ακτοφυλακής δήλωσαν ότι οι συνθήκες στην περιοχή έχουν καθιστούν επικίνδυνη την παραμονή των σωστικών ομάδων και των δυτών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ξεκινώντας από τις 6 π.μ. (τοπική ώρα) την Τετάρτη, «ελπίζουμε να μπορούν να επιχειρήσουν οι δύτες και να ξεκινήσουμε μια πιο λεπτομερή έρευνα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανασύρουμε αυτούς τους έξι αγνοούμενους», δήλωσε ο συνταγματάρχης της πολιτειακής αστυνομίας Ρόλαντ Μπάτλερ στους δημοσιογράφους.

Οι διασώστες ανέσυραν την Τρίτη (26/3)  ζωντανούς δύο εργάτες από το νερό, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Μεταξύ των έξι που πιθανολογείται ότι έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται εργάτες από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το μεξικανικό προξενείο στην Ουάσινγκτον.

 

Η Βαλτιμόρη έχασε κάτι περισσότερο από μια γέφυρα

Το πλοίο είχε αναφέρει απώλεια πρόωσης λίγο πριν από τη σύγκρουση και έριξε άγκυρα για να επιβραδύνει, δίνοντας στις αρχές μεταφορών χρόνο να σταματήσουν την κυκλοφορία στη γέφυρα πριν από τη σύγκρουση. Αυτή η κίνηση πιθανόν να απέτρεψε έναν υψηλότερο αριθμό νεκρών, δήλωσαν οι αρχές.

Δεν είναι πάντως σαφές αν οι αρχές προσπάθησαν επίσης να ειδοποιήσουν το συνεργείο εργασίας πριν από τη σύγκρουση.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ δήλωσε την Τρίτη σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπήρχαν γνωστά δομικά προβλήματα στη γέφυρα. Μάλιστα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, δήλωσαν οι αρχές.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, έκλεισε επ’ αόριστον, δημιουργώντας ένα κυκλοφοριακό τέλμα για τη Βαλτιμόρη και τη γύρω περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ