Σύμη: Εξαφανίστηκε Παρουσιαστής του BBC

0

Από μια επικίνδυνη περιοχή που σε πολλά σημεία της είναι ακόμη και αδιάβατη εθεάθη για τελευταία φορά ο παρουσιαστής του BBC και διατροφολόγος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί στη Σύμη από την Τετάρτη.

Για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στην περιοχή Πέδι. Πυροσβέστες και αστυνομικοί από τη Σύμη και τη Ρόδο, αξιοποιώντας και drone, «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον 67χρονο παρουσιαστή που ήταν στην Ελλάδα σε διακοπές. Το απόγευμα της Πέμπτης στη Σύμη έφτασε και ελικόπτερο για την ενίσχυση των ερευνών.

Η σύζυγος του τον είδε για τελευταία φορά το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Mosley την άφησε στην παραλία του Αγίου Νικολάου και της είπε πως θα επιστρέψει στο κατάλυμα (στον Γιάλο) μόνος, από ένα μονοπάτι στην τουριστική περιοχή Πεδί.

Μια γυναίκα έδωσε το τελευταίο στίγμα του στη συγκεκριμένη περιοχή. Ισχυρίστηκε πως είδε τον Βρετανό σε στάση λεωφορείου, μισή ώρα μετά την έναρξη του περιπάτου του -με τις ώρες να συμπίπτουν, καθώς όπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Νικήτας Γρύλλης «αυτή είναι η ώρα που χρειάζεται κάποιος για να πάει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη συγκεκριμένη στάση».

Οι ώρες πέρασαν και ο παρουσιαστής παρέμενε ωστόσο άφαντος, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να τον δηλώσει αγνοούμενο το πρωί της Πέμπτης.

“Αδύνατο να βρισκόταν ακόμα στο ίδιο σημείο”

Ο δήμαρχος, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, είπε ότι οι πυροσβέστες που ερεύνησαν του είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν «αδύνατον» ο Mosley να βρισκόταν ακόμα εκεί.

«Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο, οπότε αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Παπακαλοδούκας στο BBC News, προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό είτε να ακολούθησε άλλο μονοπάτι, είτε να έπεσε στη θάλασσα», ζαλισμένος από την υψηλή θερμοκρασία και την έντονη ακτινοβολία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Σύμη ζήτησε τη συνδρομή της πυροσβεστικής στην Ρόδο και την Αθήνα, με τις ενισχύσεις να φτάνουν στο νησί στις 14.00 της Πέμπτης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε περαιτέρω ενίσχυση.

Η αστυνομία έχει διευκρινίσει πως δεν έχει κάποιο θέμα υγείας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ