Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι 29 Φεβρουαρίου για την πληρωμή

0

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει για μια ακόμη χρονιά δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η απόφαση πάρθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει άμεσα, μπορεί και σήμερα Πέμπτη.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα έχουν ακόμη δύο μήνες στην διάθεσή τους να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που είχε συμβεί πέρυσι και πρόπερσι.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι οχημάτων καλούνται να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

 

Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες

Κερδισμένοι από την παράταση είναι και εκείνοι που σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών. Πλέον θα έχουν περιθώριο δύο μηνών να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση. Ωστόσο, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην τους επιβληθούν πρόστιμα. Μετέπειτα θα μπορούν να ανακτήσουν τις πινακίδες τους για ορισμένους μήνες του χρόνου πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται ψηφιακά μέσω της ΑΑΔΕ, με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς, με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Πιο αναλυτικά, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.

Εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, και στη συνέχεια:

  • Επισκέπτονται ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking), χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Επισκέπτονται κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και πληρώνουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ