Τέλος της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα – Σταϊκούρας: «Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα»

0

To Eurogroup άνοιξε το δρόμο για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας και επιβεβαιώνει την αποδέσμευση μιας επιπλέον δόσης μέτρων για το χρέος, τονίζεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, με βάση την 14η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ικανοποίησή του για την εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβεβαίωση της αποδέσμευσης της έβδομης δόσης των μέτρων για το χρέος που εξαρτώνται από την πολιτική, ύψους 748 εκατ. ευρώ, εξέφρασε, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεδομένης της επιτυχούς υλοποίησης του μεγαλύτερου μέρους των δεσμεύσεων πολιτικής της Ελλάδας, οι υπουργοί εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου 2022.

Αυτό, σε συνδυασμό με την προηγούμενη κατάργηση των capital controls και την πλήρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, θα αποκαταστήσει συνθήκες ομαλότητας στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2010.

Σταϊκούρας: «Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα»

Δήλωση για τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «ιστορική ημέρα» για την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ